29 DE MAIG

#LATROBADA

29/05

10:30h

ESCOLA DRASSANES

CONVERSA

BRASIL-MÓN: COMPROMÍS I MILITÀNCIA EN TEMPS DE FEIXISMES

 

Conduïda per Mònica Terribas, conversarem amb Paulo Maldos i Maria Dantas sobre l’impacte que està tenint l’ascens dels partits d’extrema dreta a Europa i a Amèrica Llatina.

PAULO MALDOS. Psicòleg. Ha estat Assessor Especial del Gabinet del President Lula da Silva; Secretari d’Articulació Social amb Dilma Rousseff i Secretari de Promoció i Defensa dels Drets Humans, entre d’altres.

Va tenir un paper fonamental en la devolució de la Terra Indígena Marãiwatsédé al Poble Xavante i va mantenir una estreta relació amb Pere Casaldàliga.

MARIA DANTAS. Brasileira de neixement. Activista de lluites socials i pels drets de les persones migrants. Vocal de mobilitzacions de la sectorial de moviments socials i de ciutadania i migracions d’ERC. Actualment és Diputada al Congrés Espanyol per ERC.

Xerrada al voltant dels moviments socials

XERRADA

Els moviments socials al Brasil i el llegat de Pere Casaldàliga

Brasil té una rica xarxa de moviments i organitzacions socials que, ara atacats per Bolsonaro, han assumit la feina intensa i arriscada d’enfrontar-se a l’extrema dreta. Moviments indígenes, camperols, LGTBI+, de sense-sostre, etc constitueixen avui una imprescindible forma de lluita. Sabrem què estan fent i quin ha estat l’orígen de la seva força.

AMB PAULO MALDOS

Teatre vivencial

TEATRE VIVENCIAL

E Pedro descobriu o Brasil

En Pere, la Paraula i la seva importància a Amèrica Llatina.

Un recull de textos, contextos i la seva expressió “mística”, enmig dels pobles indígenes.

AMB FLÀVIO CARVALHO

Xerrada 16:30h

XERRADA

La teologia poètica de Pere Casaldàliga

Casaldàliga no feia poesies «simplement estètiques, sinó místiques, com les de Joan de la Creu, que ens obren al Misteri últim, a un Tu, un Tu amb què posseeix una relació no merament individual i religiosa, sinó històrica». Descobrirem com la poesia de Casaldàliga ens ajuda a intuir el «Misteri últim», de la mà d’un dels seus majors especialistes.

AMB VÍCTOR CODINA