29 DE MAIG

#LATROBADA

29/05

16:00h

ESCOLA DRASSANES

TEATRE VIVENCIAL

E PEDRO DESCOBRIU O BRASIL

 

En Pere, la Paraula i la seva importÀncia a Amèrica Llatina.

Un recull de textos, contextos i la seva expressió “mística”, enmig dels pobles indígenes.

FLÀVIO CARVALHO. Sociòleg, escriptor i professor de Teatre Vivencial. Ex Consultor dela UNESCO, de la FAO i de la OIM. Electe com a Vice-President del Consell de Representants dels Brasilers Emigrats, CRBE i fundador de l’Associació Col·lectiu Brasil Catalunya. Al Govern Lula va rebre l’Ordre de Rio Branco, i va actuar com a Consultor del Ministeri de Cultura i del Ministeri del Desenvolupament Agrari. Ex Educador de la CUT, de la CONTAG i del MST.

A Catalunya, ha estat treballant a la Fundació Jaume Bofill, al Casal dels Infants del Raval, a l’ONG Cooperacció Feminista i com a col·laborador amb l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l’Escola de Policia de Catalunya – ISPC.

Conversa a les 10:30h

CONVERSA

Compromís i militància en temps de feixismes

Coneixerem quin està essent l’impacte de l’extrema dreta a la Societat i a les institucions a través d’una taula de conversa entre Paulo Maldos, ex-assessor del Gabinet de Lula da Silva, vingut del Brasil, i Maria Dantas, brasilera i diputada al Parlament espanyol per ERC.

AMB PAULO MALDOS I MARIA DANTAS

Condueix: Mònica Terribas

Xerrada al voltant dels moviments socials

XERRADA

Els moviments socials al Brasil i el llegat de Pere Casaldàliga

Brasil té una rica xarxa de moviments i organitzacions socials que, ara atacats per Bolsonaro, han assumit la feina intensa i arriscada d’enfrontar-se a l’extrema dreta. Moviments indígenes, camperols, LGTBI+, de sense-sostre, etc constitueixen avui una imprescindible forma de lluita. Sabrem què estan fent i quin ha estat l’orígen de la seva força.

AMB PAULO MALDOS

Xerrada 16:30h

XERRADA

La teologia poètica de Pere Casaldàliga

Casaldàliga no feia poesies «simplement estètiques, sinó místiques, com les de Joan de la Creu, que ens obren al Misteri últim, a un Tu, un Tu amb què posseeix una relació no merament individual i religiosa, sinó històrica». Descobrirem com la poesia de Casaldàliga ens ajuda a intuir el «Misteri últim», de la mà d’un dels seus majors especialistes.

AMB VÍCTOR CODINA