29 DE MAIG

#LATROBADA

COMBATEM EL FEIXISME

«Opteu, opteu veritablement pels pobres»

 

El Brasil està acabant 4 anys de govern d’extrema dreta. Al nostre país estem començant a veure el seu ascens i a Espanya ja ocupa alguns governs. Amb tot, la ideologia feixista s’escampa a tota velocitat muntada en discursos d’odi que es normalitzen.

 

En aquests “tempos sombrios”, comprendre el present a la llum de la història és un pas imprescindible per enfrontar-nos i transformar la realitat i aquesta Trobada de 2022 vol contribuir-ne.

Conversa a les 10:30h

CONVERSA

10:30h

Compromís i militància en temps de feixismes

Coneixerem quin està essent l’impacte de l’extrema dreta a la Societat i a les institucions a través d’una taula de conversa entre Paulo Maldos, ex-assessor del Gabinet de Lula da Silva, vingut del Brasil, i Maria Dantas, brasilera i diputada al Parlament espanyol per ERC.

AMB PAULO MALDOS I MARIA DANTAS

Condueix: Mònica Terribas

Xerrada al voltant dels moviments socials

XERRADA

12:30h

Els moviments socials al Brasil i el llegat de Pere Casaldàliga

Brasil té una rica xarxa de moviments i organitzacions socials que, ara atacats per Bolsonaro, han assumit la feina intensa i arriscada d’enfrontar-se a l’extrema dreta. Moviments indígenes, camperols, LGTBI+, de sense-sostre, etc constitueixen avui una imprescindible forma de lluita. Sabrem què estan fent i quin ha estat l’orígen de la seva força.

AMB PAULO MALDOS

Dinar popular

DINAR POPULAR

14:00h

Dinem plegats i plegades al mateix local de la Trobada i preparem-nos per una tarda de teatre i compromís.

El preu del dinar és de 10,00 euros per persona i cal inscripció prèvia abans del dia 22 de maig, per tal que el poguem reservar.

Teatre vivencial

TEATRE VIVENCIAL

16:00h

E Pedro descobriu o Brasil

En Pere, la Paraula i la seva importància a Amèrica Llatina.

Un recull de textos, contextos i la seva expressió “mística”, enmig dels pobles indígenes.

AMB FLÀVIO CARVALHO

Xerrada 16:30h

XERRADA

16:30h

La teologia poètica de Pere Casaldàliga

Casaldàliga no feia poesies «simplement estètiques, sinó místiques, com les de Joan de la Creu, que ens obren al Misteri últim, a un Tu, un Tu amb què posseeix una relació no merament individual i religiosa, sinó històrica». Descobrirem com la poesia de Casaldàliga ens ajuda a intuir el «Misteri últim», de la mà d’un dels seus majors especialistes.

AMB VÍCTOR CODINA