29 DE MAIG

#LATROBADA

29/05

12:30h

ESCOLA DRASSANES

XERRADA

LA INFLUÈNCIA DE PERE CASALDÀLIGA EN ELS MOVIMENTS SOCIALS DEL BRASIL

 

Brasil té un riquíssim teixit social que ha esta capaç d’aconseguir millores democràtiques i en favors dels treballadaros i teballadores, dels pobles indígenes o de les famílies sense terra. No és casualitat que els anys 70 i 80 fosssin els de les grans revolucions a tota Amèrica Llatina.

Avui sota el govern de Bolsonaro, ser militant i participar de grups o organitzacions que recolzen la cura del medi ambient, els Pobles Indígenes o un model alternatiu de producció al camp, significa arriscar-se.

Coneixerem de primera què queda de la lluita de Pere Casaldàliga al Brasil.

 

PAULO MALDOS. Psicòleg. Ha estat Assessor Especial del Gabinet del President Lula da Silva; Secretari d’Articulació Social amb Dilma Rousseff i Secretari de Promoció i Defensa dels Drets Humans, entre d’altres.

Va tenir un paper fonamental en la devolució de la Terra Indígena Marãiwatsédé al Poble Xavante i va mantenir una estreta relació amb Pere Casaldàliga.

Conversa a les 10:30h

CONVERSA

Compromís i militància en temps de feixismes

Coneixerem quin està essent l’impacte de l’extrema dreta a la Societat i a les institucions a través d’una taula de conversa entre Paulo Maldos, ex-assessor del Gabinet de Lula da Silva, vingut del Brasil, i Maria Dantas, brasilera i diputada al Parlament espanyol per ERC.

AMB PAULO MALDOS I MARIA DANTAS

Condueix: Mònica Terribas

Teatre vivencial

TEATRE VIVENCIAL

E Pedro descobriu o Brasil

En Pere, la Paraula i la seva importància a Amèrica Llatina.

Un recull de textos, contextos i la seva expressió “mística”, enmig dels pobles indígenes.

AMB FLÀVIO CARVALHO

Xerrada 16:30h

XERRADA

La teologia poètica de Pere Casaldàliga

Casaldàliga no feia poesies «simplement estètiques, sinó místiques, com les de Joan de la Creu, que ens obren al Misteri últim, a un Tu, un Tu amb què posseeix una relació no merament individual i religiosa, sinó històrica». Descobrirem com la poesia de Casaldàliga ens ajuda a intuir el «Misteri últim», de la mà d’un dels seus majors especialistes.

AMB VÍCTOR CODINA